SOCCA

Mūsų partneriai:

2019-05-13

Susipažinkite su 2019 m. LMFČ dalyviais. Čempionato naujokai

2019 metų Lietuvos Mažojo futbolo čempionate (LMFČ) varžysis dvylika komandų, o pirmasis čempionato etapas įvyks jau gegužės 25 dieną Varėnoje, kur visos komandos sužais po dvi rungtynes.


Iki čempionato pradžios sieksime bent trumpai supažindinti su visais dalyviais, o pradėsime – nuo naujokų.


Šių metų Lietuvos mažojo futbolo 7x7 pirmenybėse turėsime net keturias naujas komandas, kurioms tai bus debiutinis sezonas.


Dėl stipriausios Lietuvos mažojo futbolo komandos vardo pirmą kartą sieks kovoti Visagino „Inter - veteranai“, Kauno rajono SK „Linksmakalnis“, SC-FK „Akmenė“ ir Vilniaus FK „Polivektris“. 


FK „Inter - veteranai“ (Visaginas)

 



„Inter - veteranai“ ekipa turi savo komandos administratorę/atstovę Eveliną Visockytę. Susisiekus su ja, ji mielai papasakojo apie klubo susikūrimo istoriją, komandos nuotaikas prieš artėjantį čempionatą ir tikslus.


Klubo istorija: 2004 metais Visagino futbolo mėgėjai (buvusieji Visagino „Inter“ klubo žaidėjai) susibūrė ir nusprendė sukurti asociaciją, kuri apjungtų visus buvusius Visagino futbolininkus į vieną klubą ir ateityje, tuos kurie jau taps taip vadinamais „veteranais“. 2004 metų birželio 7 dieną oficialiai užregistruota visuomeninė organizacija „Inter - veteranai“, kuriai dabar atstovauja ne tik veteranai, bet ir Visagino jaunieji futbolininkai.


Apie komandos pasiruošimą čempionatui: Pagrindiniai komandos žaidėjai jau gana patyrę futbolininkai ir specialaus pasiruošimo jiems nereikia, todėl, kaip įprastai, vyksta nuolatinė treniruotės.


Apie komandos nuotaikas: Kadangi komanda pirmą kartą dalyvaus Lietuvos mažojo futbolo čempionate – tai nuotaikos kovingos. LMFČ laukiame įdomių rungtynių ir stiprių varžovų.


Apie komandos sudėtį: Deja, visų stipriausių narių surinkti nepavyko, kadangi dauguma yra išvažiavusių dirbti į užsienį, bet tai nereiškia, kad mūsų komanda labai susilpnėjo. Turime ir jaunų futbolininkų, kurie padės išlaikyti komandos kovingumą ir parodyti gerą ir gražų žaidimą.


Apie tikslus: Nuo klubo susikūrimo dienos mūsų komanda dalyvavo LFF, UAFF, Lietuvos skirtingų miestų bei tarptautiniuose turnyruose, kuriuose dažnai tapdavo nugalėtojais arba prizininkais. Mūsų komanda visada stengėsi rodyti gerą ir gražų futbolą, populiarino jį ir mūsų Visagino miestą, tai ir LMFČ pasistengsime tai parodyti bei užimti kuo aukštesnę vietą.

 

SK „Linksmakalnis“ (Kauno raj.)


 


Apie kitus naujokus „Linksmakalnį“ daugiau papasakojo Darius Garčinskas ir Mindaugas Zlatkus, o turbūt įdomiausia buvo komandos susikūrimo istorija.


Klubo istorija: Klubo įkūrimo šaknys siekia 2009 metus. Linksmakalyje po 1993 sovietų armijos išėjimo (čia buvo pagrindinis žvalgybos ir visos Europos pokalbių pasiklausymo centras) stadionas buvo naudojamas karvių ganymui ir tik 2009 metais vietos gyventojai, užuot važiavę žaisti futbolą į Išlaužą (už 4 km), nusprendė, jog vakarais futbolą galėtų žaisti savo miestelyje. Norinčių žaisti netrūko, bet nesutarimų dėl „karvių ganyklos“ išvengti nepavyko, bet galiausiai stadionas buvo „perimtas“. 2010 metais klubas buvo įregistruotas oficialiai ir nuo tada Linksmakalnyje kasmet vyksta 7x7 futbolo turnyrai, kurie nuo 2015 metu tapo ir tarptautiniai. Čia kasmet atvyksta komandos iš visos Lietuvos, taip pat Latvijos, Lenkijos. Buvo atvykusios komandos ir iš Egipto, Libano ir Nigerijos. Taip pat „Linksmakalnio“ komanda dalyvauja įvairiuose turnyruose Lietuvoje, Latvijoje ir Lenkijoje, o neretai iš turnyrų grįžta su apdovanojimais. Paskutinius 3 metus jau turime rimtą komandą, kuriai atstovauja jau pastovūs žaidėjai.


Apie komandos pasiruošimą čempionatui: Žiemą dalyvavome salės futbolo pirmenybėse, po sėkmingo turnyro davėme žaidėjams pailsėti keletą savaičių. Visi su geromis nuotaikomis jau treniruojamės ir nekantriai laukiame Lietuvos mažojo futbolo čempionato.


Apie komandos nuotaikas: Mūsų klubas jau dar prieš gerą pusmetį buvo nusprendęs dalyvauti Lietuvos mažojo futbolo pirmenybėse ir labai nekantravo sulaukti pirmenybių pradžios. Bus labai smagu pasivaržyti su kitų miestų komandomis ir tuo pačiu išbandyti save, kiek mes esame pajėgūs ginti savo gimtą kraštą! 


Apie komandos sudėtį: Mūsų komandos sudėties komplektaciją jau baigta, visa komanda jau pluša treniruotėse. Branduolys išlieka tas pats jau keletas metų, taip pat prie komandos prisijungė keletas patyrusių žaidėjų, kurie tikrai sustiprins kai kurias pozicijas aikštėje. Svarbu, kad visi būtų sveiki ir pasitiksime čempionato kovas kovingai.


Apie tikslus: Tikslai, kaip naujokams, tegul būna pasirodyti čempionate kuo geriau, o giliai širdyje visi žinome ko norime, kaip ir kiekviena komanda, laimėti pirmenybes.

 

 SC-FK „Akmenė“ (Akmenė)



 

SC-FK „Akmenės“ kolektyvą kiek plačiau pristatė puikiai Lietuvoje žinomas brazilas Mandinho Tarlazis. „Akmenės“ futsalo komandos žaidžiančiuoju treneriu buvęs brazilas tą pačią rolę turės ir Akmenės mažojo futbolo komandoje.

 

Klubo istorija: Ši komanda buvo Gedimino Reklaičio idėja. Jis turėjo savo viziją, suvedė žmonės, kuriuos reikėjo, ir dabar jau turime beveik pasiruošusią komandą, susikūrusią tik šiais metais. Labai smagu taip suburti kolektyvą. Tą padarėme futsale, tą padarėme ir mažajame futbole. Tai sunkus, bet tuo pačiu ir smagus iššūkis.

 

Apie komandos pasiruošimą čempionatui: Ruošiamės taip, kaip galime. Turime kelis žaidėjus iš futsalo komandos, dar kiti žaidžia trečioje šalies lygoje. Kai kuriuos žaidėjus jau pažįstu labai seniai, todėl iš esmės stengiamės surinkti bendraminčius, kurie turėtų vienodą mentalitetą.

 

Apie komandos nuotaikas: Matau, kad visi žaidėjai yra labai motyvuoti. Stengiamės, kad atmosfera komanda būtų puiki, bet tuo pačiu ir konkurencinga. Manau, kad stebėti mūsų žaidimą bus tikrai smagu.

 

Apie komandos sudėtį: Tai bus pirmas kartas, kai žaisime tokio formato turnyre Lietuvoje, nors aš turiu nemažai patirties mažajame futbole iš Brazilijos. Manęs niekas negali išgąsdinti ir, manau, kad visi mano žaidėjai nieko nebijo. Tikrai tikiuosi, kad mūsų turima sudėtis yra aukšto lygio ir bus pajėgi kovoti šiame turnyre, kuriame mes ir galėsime pamatuoti, ko esame verti.

 

Apie tikslus: Norime tiesiog laimėti kitas rungtynes. Į kiekvieną mačą žengsime su tuo pačiu nusiteikimu, atiduosime visas jėgas ir žiūrėsime, kur mus tai nuves. Kad ir koks būtų rezultatas, kitose rungtynėse žaisime taip pat pasitikintys savimi ir stengsimės žaisti dar geriau nei prieš tai.

 

FK „Polivektris“ (Vilnius)



 

Vilniaus MFL pirmenybėse žaidžiantį FK „Polivektrį“ pristatė komandos vadovas ir kapitonas Valentinas Baranovskij. Buvęs Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkas aplink save subūrė pajėgų kolektyvą, su kuriuo bandys kuo geriau pasirodyti Lietuvos čempionate.


Klubo istorija: 2017 metų vasarą draugų ir kolegų rate atsirado iniciatyva pasižaisti futbolą. Kadangi šiaip susirinkti ir pažaisti tarpusavyje nesinorėjo, nusprendėme, kad reikia dalyvauti Įmonių lygoje. Bet dėl skirtingų priežasčių mes ten nepapuolėme, tai nusprendėme išmėginti jėgas SFL žiemos 7x7 turnyre. Pradėjome jį mes blankiai, bet jau antrą čempionato pusę susižaidus ir pasipildžius žaidėjais, pavyko pasirodyti visai neblogai (antrąjį ratą užbaigėme be pralaimėjimų). Kaip sakoma, apetitas kyla bevalgant ir jau besibaigiant žiemos sezonui, nusprendėme dalyvauti MFL pirmenybėse. Ten pirmajame sezone laimėjome visas žaistas rungtynes ir patekome į A divizioną, o šiais metais jauno klubo istoriją norime papildyti ir pasirodymu Lietuvos čempionate.

 

Apie komandos pasiruošimą čempionatui: Atskiro pasiruošimo tam nedarome. Mes visada žaidžiame futbolą dėl malonumo, todėl prieš mus varžovams dažniausiai žaisti bus sunku. Iš esmės, pasiruošimas Lietuvos čempionatui vyksta per MFL rungtynes.

 

Apie komandos nuotaikas: Mes labai norime išbandyti save prieš kitas Lietuvos miesto komandas, tai nuotaikos kuo puikiausios. Labai norisi ateiti ir parodyti, kad naujokai gali pakovoti su senbuviais. Visa komanda nekantriai laukia naujų iššūkių.

 

Apie komandos sudėtį: Naujų žaidėjų Lietuvos čempionatui neieškojome ir dalyvausime ta pačia sudėtimi, kurią turime MFL čempionate.

 

Apie tikslus: Kaip ir sakiau anksčiau, mūsų svarbiausias uždavinys yra gerai praleisti laiką, gauti daug ir gerų emocijų ir pasidžiaugti futbolo švente. Taškai arba vieta nėra tiek svarbu, kiek pats žaidimas. Mes norime, kad žaisdami prieš mūsų komandą varžovai sakytų, kad jiems buvo sunku ir jie gerbia „Polivektrį“.

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija